Υλικά
1/2 βούτυρο φρέσκο
1φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
1φλυτζάνι ζάχαρη άχνη
4 κ.σ. κονιάκ
8 φλυτζάνια τσαγιού αλεύρι
ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα
Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να ασπρίσει. Ρίχνουμε τμηματικά τη ζάχαρη άχνη και το κονιάκ. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε με κουτάλι. Ζυμώνουμε στη συνέχεια τη ζύμη ελαφρά και την πλάθουμε σε μπαλάκια ή της δίνουμε διάφορα σχήματα.
Τοποθετούμε τους κουραμπιέδες σα ταψί με λαδόκολλα και τους ψήνουμε για 20 - 30 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 βαθμούς.
Πριν κρυώσουν τους τοποθετούμε πάνω σε πιατέλα και τους πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου