Αφράτο και μυρωδάτο το κέικ με πολλά μήλα ενδιάμεσα, που προσθέτουν νοστιμιά.
Παρασκευασμένο με τα πιο απλά υλικά και πανεύκολο στην προετοιμασία.
Υλικά
80 ml φυτικό λάδι
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. γάλα
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
3 μήλα
1 και 1/2 κ.γ κανέλα
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
3 αυγά
200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
150 γρ. γάλα
2 κ. γ. μπέικιν πάουντερ
250 γρ. αλεύρι
ξύσμα και χυμό από 1 πορτοκάλι
3 μήλα
1 και 1/2 κ.γ κανέλα
3 κ.σ. καστανή ζάχαρη
άχνη για το πασπάλισμα
Τεμαχίζουμε τα μήλα σε μικρούς κύβους και τα πασπαλίζουμε με καστανή ζάχαρη και κανέλα.
Κτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη καλά. Προσθέτουμε το γάλα, το λάδι το ξύσμα και τον χυμό πορτοκαλιού. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε στο μείγμα.
Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα. Ρίχνουμε το 1/3 του μείγματος. Απλώνουμε από πάνω τα μισά μήλα και ακολούθως το επόμενο 1/3 του μείγματος, τα υπόλοιπα μήλα και το υπόλοιπο μείγμα της ζύμης.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου