8 Μαρτίου 2024

Μύδια τηγανητά με κουρκούτι, ένας υπέροχος μεζές


Ένας εξαιρετικός, διαφορετικός μεζές.

Τα μύδια είναι ένα πολύ αγαπημένο θαλασσινό, που μπορούν να μαγειρευτούν με πολλούς τρόπους. 

Εδώ η γνωστή, γεμάτη γεύση τους συναντάει το τραγανό κουρκούτι και το αποτέλεσμα γίνεται ονειρικό, καθώς σκάνε μαζί στον ουρανίσκο.





Υλικά

1/2 κιλό μύδια χωρίς κέλυφος
2 φλιτζάνια του καφέ αλεύρι
2 κουταλάκια νωπή μαγιά ή 1 κουταλάκι ξερή
1 και 1/2 φλιτζάνι του καφέ χλιαρό νερό
1 αυγό
Αλεύρι για τα μύδια
Λάδι για το τηγάνισμα


Σ΄ ένα μπολ διαλύουμε τη μαγιά στο χλιαρό νερό, προσθέτουμε το αυγό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε πολύ καλά, ώστε να ενσωματωθεί στο μείγμα και να γίνει ένα λείος, λίγο σφιχτός χυλός. Σκεπάζουμε το μπολ και αφήνουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος, να φουσκώσει.
Πλύνουμε τα μύδια και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Τα ραντίζουμε με αλάτι και πιπέρι. 
Σε βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα. Παίρνουμε ένα ένα τα μύδια, τα αλευρώνουμε καλά και στη συνέχεια τα βουτάμε στον χυλό, που έχει πλέον φουσκώσει. Τα τηγανίζουμε στο καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε από το τηγάνι και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, για να στραγγίσει το λάδι. 

Τα σερβίρουμε ζεστά.





Δεν υπάρχουν σχόλια: