27 Μαρτίου 2016

Ρολά με λιωμένο τυρί



Εύπλαστη και εξαιρετικά αφράτη ζύμη, που υπόσχεται σίγουρη επιτυχία στην προσπάθειά μας. 
Επιλέγουμε για την γέμιση τυριά της αρεσκείας μας ένα ή περισσότερα. 
Περί ορέξεως .............



Υλικά που θα χρειασθούμε

300 γρ. αλεύρι
1 κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
200 ml γάλα
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κουταλιά της σούπας φυτικό βούτυρο
10 φέτες τυρί που λιώνει
1 κρόκο αυγού για την επάλειψη


Σε λίγο ζεστό γάλα προσθέτουμε τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για λίγη ώρα μέχρι να εμφανισθούν φυσαλίδες. Στη συνέχεια προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα, το βούτυρο, το αλάτι και το αλεύρι και ζυμώνουμε. Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια πετσέτα και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος μέχρι να φουσκώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 10 ίσα κομμάτια. Κάθε κομμάτι το ανοίγουμε σε ορθογώνιο σχήμα, το μισό καλύπτεται από τη φέτα του τυριού και στο υπόλοιπο χαράζουμε κάθετες προς το τυρί τομές. Τυλίγουμε σε ρολά όχι πολύ σφιχτά.
Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε για 25 περίπου λεπτά να φουσκώσουν.
Τα αλείφουμε με τον κρόκο του αυγού και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: