6 Ιουνίου 2016

Ντοματάκια ή ντοματίνια γλυκό του κουταλιού




Γλυκό του κουταλιού ντοματάκι με δροσερό γιαούρτι, πραγματική απόλαυση.







Υλικά που θα χρειασθούμε

25 ντοματάκια μακρόστενα ή 50 ντοματίνια στρογγυλά
1 κιλό ζάχαρη
1 βανίλια
1/2 κιλό ασβέστη
1/2 κουταλάκι ξινό ή χυμό λεμονιού



Βράζουμε νερό και ζεματάμε τα ντοματάκια για περίπου 5 λεπτά, ώστε να μπορούμε να τα ξεφλουδίσουμε.
Με μαχαιράκι τα χαράζουμε από κάτω και τα στύβουμε, για να βγουν τα σποράκια.
Διαλύουμε τον ασβέστη σε μια κούπα νερό και σουρώνουμε το διάλυμα.
Βυθίζουμε τα ντοματάκια για μια ώρα περίπου και συμπληρώνουμε με νερό, ώστε να τα σκεπάζει.
Τα βγάζουμε από τον ασβέστη, τα πλένουμε καλά δυο και τρία νερά.
Τα βράζουμε, αλλάζοντας δύο φορές το νερό και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
Ετοιμάζουμε σιρόπι με τη ζάχαρη και 4 ποτήρια νερό. Ρίχνουμε μέσα το ξινό και τη βανίλια.
Στύβουμε τα ντοματάκια ένα-ένα και τα ρίχνουμε μέσα στο σιρόπι. Αφού δέσουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.


Δεν υπάρχουν σχόλια: