Υλικά που θα χρειασθούμε
2 1/2 κούπας σιμιγδάλι
1 1/2 κούπας ζάχαρη
1 1/2 κούπας γιαούρτι
1 κ.γ. σόδα
1/4 κ.γ. βανίλια
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
ασπρισμένα αμύγδαλα
4 κ.σ. λιωμένο βούτυρο
Για το σιρόπι
2 κούπες ζάχαρη
1 1/4 κούπας νερό
2 κ.σ. χυμό λεμονιού
- Σ' ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, τη βανίλια και το μπέικιν πάουντερ.
- Προσθέτουμε το γιαούρτι, τη σόδα και ανακατεύουμε πολύ καλά το μείγμα, ώστε να υγρανθεί όλο το σιμιγδάλι.
- Το αδειάζουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι και στρώνουμε την επιφάνεια με μια σπάτουλα.
- Αφήνουμε για 2-3 ώρες, ώσπου το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλα τα υγρά και να φουσκώσει.
- Χαράζουμε με το μαχαίρι σε κομμάτια και τοποθετούμε τα αμύγδαλα χωρισμένα στη μέση.
- Ψήνουμε σε φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι το σάμαλι να ροδίσει.
- Βγάζουμε το σάμαλι από το φούρνο και το αλείφουμε την επιφάνειά του με το βούτυρο.
- Περιχύνουμε με το σιρόπι, που έχουμε ήδη προετοιμάσει, κουταλιά-κουταλιά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου