Υλικά
Ζύμη κουρού (τη συνταγή θα τη βρείτε εδώ )
λίγο ελαιόλαδο για το άλειμμα του σκεύους
1 αυγό ελαφρά χτυπημένο, για το άλειμμα
Σουσάμι για το πασπάλισμα
Για τη γέμιση
2 μεγάλες μελιτζάνες φλάσκες
400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
2 αυγά ελαφρά χτυπημένα
10 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
λίγο ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς.
Τρυπάμε τις μελιτζάνες σε διάφορα σημεία με ένα πιρούνι, τις τοποθετούμε σε ταψάκι στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και τις ψήνουμε για 40 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Λιώνουμε την ψίχα με ένα πιρούνι και την ανακατεύουμε με τη φέτα, τα αυγά, τον δυόσμο, 1-2 κ. σ. ελαιόλαδο και αλατοπίπερο.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψί. Ανοίγουμε τη ζύμη, όπως ακριβώς περιγράφεται στη συνταγή για τη ζύμη. Βάζουμε από ένα κουταλάκι της σούπας γέμιση σε κάθε φύλλο, τα τυλίγουμε σε ρολό και τα βάζουμε στο ταψί. Τα αφήνουμε για 20 λεπτά να φουσκώσουν και τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό. Τα πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Ψήνουμε για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου