Αυτή η πίτα είναι πραγματικά εξαιρετική.
Το φύλλο τόσο τραγανό και εύθρυπτο χάρη στον τρόπο τυλίγματος και η γέμιση σπανακιού και τυριού τόσο νόστιμη.
Υλικά
1 φύλλο έτοιμης σφολιάτας 400γρ. περίπου
1/2 κιλού φρέσκο σπανάκι
300 γρ. τυρί φέτα
1 αυγό
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κρόκο αυγού για την επάλειψη της πίτας
αλάτι
σουσάμι, λιναρόσπορο
- Πλύνουμε καλά το σπανάκι και το βράζουμε. Το σουρώνουμε καλά.
- Σε μπολ βάζουμε το σπανάκι, προσθέτουμε το τυρί θρυμματισμένο, το αυγό, το γιαούρτι, λίγο αλάτι και αναμειγνύουμε το μείγμα.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας πάνω σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος, που έχουμε ήδη ραντίσει με λίγο ελαιόλαδο. Χαράζουμε τις δύο πλαϊνές πλευρές του σε λοξές λωρίδες μήκους 9 εκατοστών περίπου και πλάτους 4 εκατοστών.
- Τοποθετούμε στο κέντρο του και κατά μήκος τη γέμιση. Συνεχίζουμε διασταυρώνοντας τις λωρίδες σφολιάτας λοξά πάνω από τη γέμιση φροντίζοντας να την σκεπάζουμε καλά. Κλείνουμε την πάνω και κάτω άκρη.
- Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο αυγού, που έχουμε διαλύσει με ελάχιστο νερό.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι και λιναρόσπορο και ραντίζουμε από πάνω με λίγο ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς C, μέχρι η πίτα μας να ροδοκοκκινίσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου