21 Νοεμβρίου 2022

Γλώσσες τηγανιτές με λεμόνι και μαϊντανό


Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα θεωρείται ένα από τα αξιολογότερα ψάρια. 
Ντελικάτη και εύκαμπτη μπορεί να μαγειρευτεί ολόκληρη ή σε φιλέτα, με ή χωρίς το δέρμα της. Ανάλογα με το μέγεθός της είναι νοστιμότατη στο τηγάνι, στο φούρνο, στη σχάρα, στον ατμό ή παναρισμένη.




Υλικά

2 γλώσσες 
40 γρ. βούτυρο
λίγο μαϊντανό
λεμόνι
αλάτι

Πλένουμε και αλευρώνουμε τις γλώσσες. Σε φαρδύ τηγάνι ζεσταίνουμε το βούτυρο και όταν αρχίσει να ροδίζει βάζουμε τις γλώσσες. Τις τηγανίζουμε για 3 με 4 λεπτά από κάθε πλευρά, προσέχοντας να μην θρυμματιστούν, όταν τις γυρίζουμε. Βγάζουμε τις γλώσσες από τη φωτιά, τις ακουμπάμε σε πιάτο και τις αλατίζουμε.
Ξαναβάζουμε το τηγάνι στη φωτιά, λιώνουμε λίγο βούτυρο, προσθέτουμε μαϊντανό ψιλοκομμένο και χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε μ' αυτό τα ψάρια. Σερβίρουμε αμέσως.

Δεν υπάρχουν σχόλια: