Υλικά
400 γρ. αλεύρι
250 γρ. ζάχαρη
220 γρ. γιαούρτι αγελάδας
150 γρ. καλαμποκέλαιο
300 γρ. χυμό πορτοκαλιού
2 δόσεις άρωμα βανίλιας
1 κουταλιά ξύσμα πορτοκαλιού
1 κουταλάκι σόδα
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
Εκτέλεση
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με τη σόδα, το μπέικιν πάουντερ, το άρωμα βανίλιας και το ξύσμα πορτοκαλιού.
Χτυπάμε στο μίξερ το λάδι με τη ζάχαρη για αρκετή ώρα, μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε το αλεύρι και ρίχνουμε το γιαούρτι και τον χυμό πορτοκαλιού εναλλάξ, εξακολουθώντας το χτύπημα στη χαμηλή ταχύτητα.
Βουτυρώνουμε μια φόρμα για κέικ και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Αδειάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε το γλυκό στο φούρνο, στους 170 βαθμούς για 45 με 50 λεπτά περίπου. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε τρυπώντας το κέικ με ένα καλαμάκι. Αν βγει στεγνό τότε το κέικ είναι έτοιμο.
Πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου