30 Νοεμβρίου 2015

Χοιρινό με πράσα σε σάλτσα ντομάτας





Πιάτο περισσότερο χειμωνιάτικο, που συνηθίζεται πολύ στη Μακεδονία.
Συνδυάζει την ιδιαίτερη γεύση του πράσου με την νοστιμιά του χοιρινού δεμένες μεταξύ τους σε σάλτσα ντομάτας


Υλικά που θα χρειασθούμε

1 κιλό χοιρινό κρέας
1 κιλό πράσα
2 κρεμμύδια
1 ματσάκι σέλινο
1/2 κούπας ελαιόλαδο
2 ώριμες μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες 
1 κουταλάκι γλυκού πελτέ ντομάτας
1/2 κούπας κόκκινο κρασί
αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο


Τεμαχίζουμε τα πράσα σε μικρά κομμάτια, τα πλένουμε καλά, τα ζεματάμε για 5-6 λεπτά και τα σουρώνουμε.
Ζεσταίνουμε το λάδι στην κατσαρόλα και σοτάρουμε τα κρεμμύδια. Προσθέτουμε το κρέας τεμαχισμένο και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για λίγα λεπτά μέχρι να ροδίσει. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμισθεί το κρασί. 
Προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι και το μοσχοκάρυδο. Συμπληρώνουμε με νερό τόσο όσο να σκεπάσει το κρέας και σιγοβράζουμε μέχρι αυτό να μαλακώσει. 
Όταν το κρέας μαλακώσει, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το σέλινο τεμαχισμένο και τα πράσα. Συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι τα υλικά μας να δέσουν καλά μεταξύ τους.



Δεν υπάρχουν σχόλια: