17 Ιουνίου 2023

Χορτοπιτάκια






Υλικά

1 κιλό χόρτα για πίτες (όπως ζοχούς, σπανάκι, κ.ά.)
1 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
5 με 6 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα 
2 αυγά
1 με 1 και 1/2 αλεύρι
αλάτι, πιπέρι
Τυρί 
Λάδι για το τηγάνισμα
 

Πλένουμε τα χόρτα και τα ψιλοκόβουμε. Τα βάζουμε σε μπολ και τα τρίβουμε με το αλάτι. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια, το πιπέρι, το τυρί και τον δυόσμο. 
Χτυπάμε τα αυγά,  προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε, ώστε να γίνει πηχτός χυλός. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο νερό. Ρίχνουμε τον χυλό στο μπολ με τα χόρτα και ανακατεύουμε καλά.
Τηγανίζουμε παίρνοντας κουταλιές από το μείγμα και ρίχνοντάς τες στο καυτό λάδι.
Στραγγίζουμε τα χορτοπιτάκια σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα σερβίρουμε ζεστά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: