4 Ιουνίου 2023

Κουλουράκια βανίλιας, πολύ αφράτα





Υλικά


130 γρ. βούτυρο
1 φλυτζάνι ζάχαρη
4 αυγά
250 γρ. αλεύρι κόκκινη φαρίνα
1 και 1/2 φλυτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις 
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 βανίλιες

Χτυπάμε τη ζάχαρη με το ελαφρά λιωμένο βούτυρο. Προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε το μείγμα πολύ καλά. Συνεχίζουμε ρίχνοντας το αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες και ζυμώνουμε. Θέλουμε μια μαλακή ζύμη, που να μην κολλάει στα χέρια.
Πλάθουμε τη ζύμη σε κουλουράκια δίνοντάς τα όποιο σχήμα προτιμούμε.
Τα βάζουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά περίπου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: