Υλικά
300 γρ. αλεύρι
125γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
1 αυγό
λίγο αλάτι
1 κουταλιά γάλα
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ. Προσθέτουμε το βούτυρο ή τη μαργαρίνη σε κομμάτια (σε θερμοκρασία δωματίου). Προσθέτουμε το αυγό, το αλάτι και το γάλα. Ζυμώνουμε τα υλικά πολύ καλά μέχρι να γίνουν ελαστική ζύμη. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε σε διαφανή μεμβράνη και την αφήνουμε σε δροσερό μέρος για μισή ώρα.
Στη συνέχεια την ανοίγουμε σε φύλλο και τη χρησιμοποιούμε ανάλογα με τη συνταγή, που έχουμε.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου