10 Ιουνίου 2023

Μυστικά για νοστιμότερα ψητά στα κάρβουνα


 

  • Ετοιμάζουμε μείγμα από ψιλοκομμένα αρωματικά χόρτα και μπαχαρικά. Τοποθετούμε μέσα το κρέας ή τα αλλαντικά και τα καλύπτουμε με κρασί ή λεμόνι. Τ' αφήνουμε να μαριναριστούν για μερικές ώρες. Την ώρα, που τα ψήνουμε τα αλείφουμε μ' ένα ματσάκι δεντρολίβανο ή φασκόμηλο βυθίζοντάς το στην μαρινάδα.
  • Δεν αλατίζουμε από πριν τα κρέατα, που πρόκειται να ψηθούν σε υψηλή θερμοκρασία, γιατί σκληραίνουν. Προσθέτουμε αλάτι μόλις τα βγάλουμε από τη φωτιά.
  • Όταν ψήνουμε στα κάρβουνα, το κρέας πρέπει να είναι αρκετά ψηλά από τη θράκα.
  • Δεν σκαλίζουμε τη φωτιά κατά τη διάρκεια του ψησίματος, γιατί η ένταση της θερμοκρασίας αλλάζει, με αποτέλεσμα το κρέας να καίγεται εξωτερικά και να μένει ωμό το εσωτερικό του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: