2 Οκτωβρίου 2023

Μηλόπιτα αφράτη και πεντανόστιμη

 



Υλικά

3 μήλα
4 αυγά
400 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

200 γρ. ηλιέλαιο
200 γρ. γάλα
400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλάκια γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
Καστανή ζάχαρη και κανέλα για το πασπάλισμα των μήλων
Άχνη για το πασπάλισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μήλα σε ροδέλες και τα πασπαλίζουμε με την καστανή ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Χτυπάμε πολύ καλά τη ζάχαρη με τα αυγά. Προσθέτουμε το ηλιέλαιο, το γάλα, τη βανίλια και ανακατεύουμε.
Σε ένα σκεύος κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ. 
Προσθέτουμε το αλεύρι τμηματικά στο μείγμα και ανακατεύουμε.
Ρίχνουμε τη μισή ζύμη σε ταψάκι βουτυρωμένο και αλευρωμένο. Στρώνουμε οριζόντια τα μήλα σε όλη την επιφάνεια και απλώνουμε από πάνω και την υπόλοιπη ζύμη.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για 40 περίπου λεπτά μέχρι η μηλόπιτα να ροδίσει. 
Όταν κρυώσει την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια: