24 Οκτωβρίου 2023

Γαύρος στο φούρνο με μουστάρδα









Υλικά

1 κιλό γαύρο
4-5 κρεμμύδια
1 κεφάλι σκόρδο
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ποτήρι κρασί
3 λεμόνια
1 κουταλιά της σούπας σκόνη μουστάρδα
1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα και τα ψιλοκόβουμε.

Καθαρίζουμε τους γαύρους κόβοντας τα κεφάλια και πλένοντάς τα πολύ καλά.

Στρώνουμε στον πάτο του ταψιού τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια και σκόρδα. Βάζουμε από πάνω στη σειρά τον γαύρο. Πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι.

Ψιλοκόβουμε τον μαϊντανό και τον σκορπάμε, περιχύνουμε με το μισό λάδι, το κρασί, κόβουμε ψιλές φέτες το ένα λεμόνι, τις τοποθετούμε από πάνω, ρίχνουμε λίγο νερό και βάζουμε το ταψί στον φούρνο.

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 45 λεπτά έως 1 ώρα.

Στο μεταξύ ρίχνουμε σ' ένα βαθύ σκεύος τη μουστάρδα, κατόπιν λίγο-λίγο το ζουμί από τα 2 λεμόνια και τα χτυπάμε. Ύστερα από 10 λεπτά, ρίχνουμε λίγο-λίγο το υπόλοιπο λάδι, χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα, ώσπου να γίνει αλοιφή.

Σερβίρουμε τον γαύρο σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τη μουστάρδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: