Υλικά
1/2 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φρέσκο κρεμμυδάκι (προαιρετικά)
1 καρότο, τριμμένο στον ψιλό τρίφτη
3 φέτες ψωμί, την ψίχα (όχι φρέσκο)
1 αυγό
Ρίγανη
Μαϊντανό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε το ψωμί σε νερό να μουλιάσει. Το στραγγίζουμε καλά, ώστε να μην έχει σχεδόν καθόλου υγρά.
Σε μπολ βάζουμε τα κρεμμύδια, το καρότο, τον κιμά, το ψωμί, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, το αυγό, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι. Ζυμώνουμε το μείγμα μέχρι να ανακατευθούν καλά τα υλικά.
Πλάθουμε τα μπιφτέκια στο μέγεθος, που επιθυμούμε.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά περίπου.
Τα συνοδεύουμε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου