12 Μαΐου 2025

Πλιγούρι το υγιεινό συνοδευτικό πιάτων

 

Πλιγούρι το υγιεινό συνοδευτικό πιάτων


Το πλιγούρι είναι ένα δημητριακό ολικής άλεσης, που προέρχεται από το σπάσιμο των κόκκων του σιταριού κυρίως σε μικρότερα κομμάτια.

Στη μαγειρική το χρησιμοποιούμε σε διάφορες συνταγές, άλλοτε ως συνοδευτικό υλικό, άλλοτε ως βασικό υλικό, αλλά και σε συνταγές για σαλάτες κ.ά.

Πρόκειται για ένα υλικό πολύ εύκολο στη διαχείρισή του, καθώς δεν απαιτεί ιδιαίτερη μεταχείριση και τεχνική για την παρασκευή του.

Πέρα αυτών όμως το πλιγούρι είναι πολύ ωφέλιμο για την υγεία μας και αξίζει να το χρησιμοποιούμε περισσότερο στη μαγειρική.



Πλιγούρι το υγιεινό συνοδευτικό πιάτων


Υλικά

1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 φλιτζάνια νερό
2-3 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, ρίχνουμε το πλιγούρι και το σοτάρουμε ελαφρά, ανακατεύοντας με μια ξύλινη σπάτουλα.

Προσθέτουμε το νερό, το αλάτι και το πιπέρι και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να απορροφήσει τα υγρά. Το ανακατεύουμε κατά διαστήματα.

Το αποσύρουμε από τη φωτιά και το αφήνουμε να σταθεί για 10 λεπτά.

Το σερβίρουμε ως συνοδευτικό πιάτων.

Άλλες συνταγές με πλιγούρι:







Δεν υπάρχουν σχόλια: