20 Μαρτίου 2024

Κοτόπουλο ραγού με πλιγούρι

Το πλιγούρι είναι δημητριακό, καθώς προέρχεται από τον κόκκο του σιταριού. Όπως όλα τα δημητριακά είναι και αυτό εξαιρετικά ωφέλιμο για την υγεία μας.

Είναι πολύ πλούσιο σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και σύνθετους υδατάνθρακες, γι' αυτό και θεωρείται ως τροφή υψηλής διατροφικής αξίας. 





Υλικά

500 γρ. στήθος κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
200 γρ. λαχανικά διάφορα κατεψυγμένα (αρακάς, καλαμπόκι, καρότο)
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη

1 φλιτζάνι πλιγούρι
2 φλιτζάνια νερό
3 κουταλιές λάδι
1 πρέζα κουρκουμά
Αλάτι, πιπέρι

Πλύνουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε και το τεμαχίζουμε σε κύβους.

Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε.

Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο. 

Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα διάφορα λαχανικά, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και βράζουμε ακόμη 20 λεπτά.

Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σ' αυτό το πλιγούρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το νερό ζεστό, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Όταν πιεί όλα τα υγρά, το απομακρύνουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να σταθεί και να στεγνώσει.

Σερβίρουμε το πλιγούρι ζεστό με το κοτόπουλο και τη σάλτα λαχανικών. 



 

1 σχόλιο:

Ο κόσμος της Ράνιας είπε...

Ωωω φαίνεται πολύ ωραίο.....χρησιμοποιώ πλυγούρι, αλλά έτσι δεν το έχω κάνει....θα το δοκιμάσω !!!!