500 γρ. στήθος κοτόπουλο
1 κρεμμύδι, τριμμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 ώριμες ντομάτες, τριμμένες
1 κουταλιά μαϊντανό ψιλοκομμένο
1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρασί
1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Πλύνουμε το κοτόπουλο, το στεγνώνουμε και το τεμαχίζουμε σε κύβους.
Σε μια κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο με το ελαιόλαδο σε χαμηλή φωτιά. Μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε το κοτόπουλο και το σοτάρουμε.
Σβήνουμε με το κρασί και όταν εξατμιστεί το αλκοόλ, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι νερό και σιγοβράζουμε το φαγητό, ώσπου να μαλακώσει το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα, τα διάφορα λαχανικά, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε και βράζουμε ακόμη 20 λεπτά.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε σ' αυτό το πλιγούρι, ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε το νερό ζεστό, τον κουρκουμά, το αλάτι και το πιπέρι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το σιγοβράζουμε, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Όταν πιεί όλα τα υγρά, το απομακρύνουμε από τη φωτιά, το αφήνουμε να σταθεί και να στεγνώσει.
Σερβίρουμε το πλιγούρι ζεστό με το κοτόπουλο και τη σάλτα λαχανικών.
1 σχόλιο:
Ωωω φαίνεται πολύ ωραίο.....χρησιμοποιώ πλυγούρι, αλλά έτσι δεν το έχω κάνει....θα το δοκιμάσω !!!!
Δημοσίευση σχολίου