10 Ιουλίου 2024

Μπιφτέκια στο φούρνο με πλιγούρι


Ένα πιάτο γεμάτο γεύση και άρωμα 

Τα ζουμερά και αφράτα μπιφτεκάκια, ψημένα στο φούρνο, συνδυάζονται τέλια με το πλιγούρι και δημιουργούν ένα πεντανόστιμο και υγιεινό πιάτο.







Υλικά

500 γρ. κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ξηρό
2 κρεμμυδάκια φρέσκα
1 μέτρια πιπεριά
2 φέτες ψωμί 
3 κουταλιές ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο
1/2 κουταλάκι ρίγανη
1 αυγό
1/2 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
4-5 κλαδάκια μαϊντανό, ψιλοκομμένο
Αλάτι, πιπέρι


Αλέθουμε στον κόφτη λαχανικών το κρεμμύδι, την πιπεριά, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα σκόρδα. Τα βάζουμε σε μεγάλο μπολ.
Μουσκεύουμε σε νερό το ψωμί, το στραγγίζουμε και προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών.
Προσθέτουμε τον κιμά και ένα ένα όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ζυμώνουμε πολύ καλά, έτσι ώστε να αναμειχθούν όλα τα υλικά μεταξύ τους. 
Πλάθουμε με τα χέρια μας τα μπιφτέκια σε σχήμα οβάλ. Τα τοποθετούμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα και τα ραντίζουμε ελαφρά με ελαιόλαδο.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 30-35 λεπτά περίπου ή μέχρι να ψηθούν.

Τα συνοδεύουμε με πλιγούρι και τα σερβίρουμε ζεστά.




 

Δεν υπάρχουν σχόλια: