21 Ιουνίου 2025

Ανοιχτή πέστροφα ψητή στα κάρβουνα

 

Ανοιχτή πέστροφα ψητή στα κάρβουνα 


Η πέστροφα είναι ψάρι που ζει στους ποταμούς και στα κρύα, τρεχούμενα και καθαρά νερά τους.

Πρόκειται για ένα ψάρι με εκλεπτυσμένη γεύση και υψηλή διατροφική αξία, χάρη στη σημαντική ποσότητα των Ω-3 λιπαρών που περιέχει, με πολλαπλά οφέλη για την καλή λειτουργία του οργανισμού μας.
 
Ψημένη στα κάρβουνα και ραντισμένη με χυμό λεμονιού αποκτάει πολύ ξεχωριστή γεύση.



Ανοιχτή πέστροφα ψητή στα κάρβουνα 


Υλικά

1 πέστροφα
1 κουταλιά βούτυρο
1/3 κουταλάκι ρίγανη
Λεμόνι
Αλάτι

Οδηγίες

Καθαρίζουμε την πέστροφα και την πλύνουμε καλά. 

Την ανοίγουμε στη μέση, χωρίς να τη χωρίσουμε τελείως και αφαιρούμε το κεντρικό της κόκκαλο.

Τη σκουπίζουμε για να μην έχει καθόλου νερά και την αλατίζουμε.

Τοποθετούμε την πέστροφα σε διπλή σχάρα και την κλείνουμε.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ρίγανη. 

Αλείφουμε με το πινέλο την πέστροφα και από τις δύο πλευρές με το μείγμα και την ψήνουμε στα κάρβουνα, αλείφοντάς την συνεχώς με το βούτυρο.

Γυρίζουμε τη σχάρα κατά διαστήματα, ώστε να στραγγίσουν τα υγρά της και να ψηθεί καλά.

Τη σερβίρουμε ζεστή και τη συνοδεύουμε με λεμόνι.

Άλλες συνταγές με ψάρια ψητά:








Δεν υπάρχουν σχόλια: