Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι
Τα κολοκυθάκια είναι ένα αγαπημένο λαχανικό της Ελληνικής κουζίνας, που μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική με πάρα πολλούς τρόπους.
Μαγειρεμένα ως κυρίως πιάτο, όπως "κολοκυθάκια γεμιστά αυγολέμονο", ως ορεκτικό, όπως "κολοκυθοκεφτέδες", ως γέμιση σε πίτες, οι γνωστές κολοκυθόπιτες αλμυρές ή γλυκιές, αποτελούν ένα εξαιρετικό υλικό.
Κολοκυθάκια τηγανητά με κουρκούτι
Υλικά
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 αυγό
100 - 120 γρ. νερό
100 γρ. αλεύρι
Αλάτι, πιπέρι
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Οδηγίες
Πλύνουμε τα κολοκυθάκια και αφαιρούμε το κοτσάνι τους και την κατάληξή τους. Τα κόβουμε σε ροδέλες.
Σε ένα μπολ χτυπάμε το αυγό, προσθέτουμε το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και ρίχνουμε σταδιακά το αλεύρι. Ανακατεύουμε το μείγμα να σχηματιστεί μια μέτρια ρευστή ζύμη.
Πασπαλίζουμε τα κολοκυθάκια με αλεύρι και στη συνέχεια τα βουτάμε στο κουρκούτι.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε αρκετό φυτικό λάδι σε δυνατή φωτιά. Τηγανίζουμε τα κολοκυθάκια και από τις δύο πλευρές τους, μέχρι να πάρουν ροδαλό χρώμα.
Βάζουμε τα τηγανισμένα κολοκυθάκια σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περιττό λάδι.
Τα σερβίρουμε ζεστά και τα συνοδεύουμε με ντιπ γιαουρτιού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου