Σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης ψητές στο φούρνο
Πιπεριές Φλωρίνης λέμε οι κόκκινες μακριές και γλυκιές πιπεριές, που προέρχονται από την περιοχή της Φλώρινας στη Βόρεια Ελλάδα.
Το κόκκινο χρώμα τους, η υπέροχη γλυκιά γεύση τους και η γεμάτη σάρκα τους κάνουν τις πιπεριές Φλωρίνης ακαταμάχητες.
Πρόκειται για ένα χαρισματικό υλικό της καλοκαιρινής Ελληνικής κουζίνας, πλούσιο σε βιταμίνες Α και C, που συνδυάζεται ιδανικά με πολλά άλλα υλικά και χαρίζει την ξεχωριστή γεύση του στα φαγητά μας.
Σαλάτα με πιπεριές Φλωρίνης ψητές στο φούρνο
4 πιπεριές φλωρίνης
2 κουταλιές ε. π. ελαιόλαδο
1 κουταλιά ξύδι
Αλάτι
Οδηγίες
Πλύνουμε τις πιπεριές Φλωρίνης και τις βάζουμε σε ταψί. Τις ψήνουμε στους 220 βαθμούς Κελσίου για 20 με 30 λεπτά περίπου, μέχρι να ψηθούν και να αρχίσει να μαυρίζει η πέτσα τους.
Κλείνουμε τις ψημένες πιπεριές σε μπολ και τις αφήνουμε να κρυώσουν. Αφού κρυώσουν, αφαιρούμε το κοτσάνι και τα σποράκια τους, τις ξεφλουδίζουμε, τις βάζουμε σε πιάτο και τις κόβουμε σε φέτες, ροδέλες ή τις αφήνουμε ολόκληρες.
Τις πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο εξαιρετικά παρθένο της Ελληνικής γης, καθώς και ξύδι από κόκκινα σταφύλια.
Οι ψημένες πιπεριές Φλωρίνης ως σαλάτα συνοδεύουν κυρίως πιάτα με όσπρια, ψάρια και μεζέδες για τσίπουρο.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου