19 Νοεμβρίου 2025

Συκωτάκια κοτόπουλου λεμονάτα


Συκωτάκια κοτόπουλου λεμονάτα




Λεμονάτα συκωτάκια κοτόπουλου

Υλικά

500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
50 γρ. ζωμό κότας ή νερό
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη για το πασπάλισμα

Οδηγίες

  1. Πλύνουμε τα συκωτάκια, αφαιρούμε τις μεμβράνες τους και τα τεμαχίζουμε σε μπουκιές. Τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
  2. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια απ' όλες τις πλευρές τους για 2-3 λεπτά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
  4. Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε το ζωμό κότας ή το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη. 
  5. Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πιούν τα υγρά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  6. Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.



Δεν υπάρχουν σχόλια: