Συκωτάκια κοτόπουλου λεμονάτα
Υλικά
500 γρ. συκωτάκια κοτόπουλου
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
Χυμό από 1 λεμόνι
50 γρ. ζωμό κότας ή νερό
1/2 κουταλάκι ρίγανη ξηρή
3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 κλαδάκι φρέσκια ρίγανη για το πασπάλισμα
Οδηγίες
- Πλύνουμε τα συκωτάκια, αφαιρούμε τις μεμβράνες τους και τα τεμαχίζουμε σε μπουκιές. Τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
- Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε καλά το ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια απ' όλες τις πλευρές τους για 2-3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά ακόμη.
- Σβήνουμε με τον χυμό του λεμονιού και προσθέτουμε το ζωμό κότας ή το νερό, το αλάτι, το πιπέρι και τη ρίγανη.
- Τα αφήνουμε να μαγειρευτούν σε χαμηλή φωτιά, για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να πιούν τα υγρά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
- Τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με ψιλοκομμένη φρέσκια ρίγανη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου