Μπούτια κοτόπουλου στο φούρνο με πάπρικα και σκόρδο
Ελαφρύ και εύπεπτο το κοτόπουλο, αγαπητό σε μικρούς και μεγάλους, δίνει στον οργανισμό τα 3/4 των πρωτεϊνών, που χρειάζεται ημερησίως.
Μπούτια κοτόπουλου στο φούρνο με πάπρικα και σκόρδο
Υλικά
2 ολόκληρα μπούτια κοτόπουλου
2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλιά μουστάρδα
1 κουταλάκι πάπρικα
1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη
1/2 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Πλύνουμε τα μπούτια του κοτόπουλου και τα στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Σέ ένα μπολ κάνουμε μείγμα με το ελαιόλαδο, την πάπρικα, τη μουστάρδα, το θυμάρι, το λιωμένο σκόρδο, το πιπέρι, το αλάτι και αλείφουμε τα μπούτια του κοτόπουλου καλά.
Βάζουμε τα μπούτια πάνω σε ταψί με λαδόκολλα. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 30 - 35 λεπτά περίπου, μέχρι να σχηματίσουν τραγανή κρούστα.
Τα σερβίρουμε με πατάτες ψητές στο φούρνο.




Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου