7 Νοεμβρίου 2025

Φιλέτο χοιρινό με μανιτάρια και λευκή σάλτσα


Φιλέτο χοιρινό με μανιτάρια και λευκή σάλτσα





Φιλέτο χοιρινό με μανιτάρια και λευκή σάλτσα


Υλικά

500 γρ. φιλέτο χοιρινό
300 γρ. μανιτάρια λευκά
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
250 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μείγμα κίτρινων τυριών
1/2 φλιτζάνι νερό από τα βρασμένα μακαρόνια
1/2 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι
Μαϊντανό, άνηθο
Αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  • Κόβουμε τα χοιρινά φιλέτα σε μικρά κομμάτια.
  • Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια.
  • Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε το κρέας από όλες τις πλευρές του, μέχρι να ροδίσει ελαφρά. 
  • Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τα μανιτάρια, το κρεμμύδι, το σκόρδο και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  • Πασπαλίζουμε με το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 6-7 λεπτά ακόμη.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το νερό, που κρατήσαμε από τα μακαρόνια, την κρέμα γάλακτος και το μείγμα των κίτρινων τυριών. Ανακατεύουμε τα υλικά καλά, προκειμένου να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα και το αφήνουμε να σιγοβράσει, μέχρι να πήξει.
  • Λίγο πριν σβήσουμε τη φωτιά, προσθέτουμε τον μαϊντανό και τον άνηθο.
  • Σερβίρουμε τα χοιρινά φιλέτα με τα μανιτάρια και τη λευκή σάλτσα συνοδευόμενα από μακαρόνια ή ρύζι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: