Μανταρίνι γλυκό του κουταλιού
Μανταρίνι γλυκό του κουταλιού
με μικρά, λεπτόφλουδα και ζουμερά μανταρίνια Κλιμεντίνης.
Υλικά
1 κιλό μικρά μανταρίνια Κλιμεντίνης
1 και 1/2 κιλό ζάχαρη
5 κούπες νερό
2 κουταλιές χυμό λεμονιού
1/2 κούπας γλυκόζη
Οδηγίες
Πλύνουμε καλά τα μανταρίνια και τα βράζουμε 3 φορές από 10 λεπτά σε καινούργιο νερό, για να ξεπικρίσουν.
Μετά το πρώτο βράσιμο τα κρυώνουμε λίγο και τα τρυπάμε με ένα χοντρό καρφί από το μέρος του κοτσανιού προς την άλλη άκρη.
Όταν τελειώσει και το 3ο ξεπίκρισμα, τα στραγγίζουμε, τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και τα πατάμε ένα ένα να φύγει λίγο το νερό τους. Τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί.
Βάζουμε τη ζάχαρη με το νερό να βράσουν για 10 λεπτά και ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια.
Τα βράζουμε για 15 λεπτά και τα αφήνουμε να σταθούν ως την επόμενη μέρα.
Ρίχνουμε τη γλυκόζη και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να δέσει το σιρόπι.
Όταν κρυώσουν, τα βάζουμε σε καθαρά αποστειρωμένα βάζα και τα φυλάγουμε σε σκοτεινό δροσερό μέρος ή στο ψυγείο.
Συνταγή: Βέφα Αλεξιάδου από το βιβλίο της "Ελληνική κουζίνα-Ζαχαροπλαστική".
Εκτέλεση συνταγής - Φωτογραφία: trips2taste.blogspot.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου