Μαρμελάδα ρόδι
Οι ζωηρόχρωμοι αυτοί καρποί με το μοναδικό σχήμα και τους νόστιμους κόκκους είναι σύμβολο γονιμότητας και αφθονίας και πολλοί λένε πως φέρνει τύχη.
Ας κρατήσουμε την ευωδιά και τη γλύκα τους κλεισμένες σε γυάλινα βάζα, για όσο το δυνατό περισσότερο διάστημα, ετοιμάζοντας μαρμελάδα ροδιού.
Μαρμελάδα ρόδι
Υλικά
1 κιλό σποράκια ροδιού
500 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
500 γρ. ζάχαρη
1 ξυλάκι κανέλας (προαιρετικά)
1 κ.γ. χυμό λεμονιού
Οδηγίες
- Βράζουμε τα σποράκια με τη ζάχαρη για 30 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ και τα σουρώνουμε καλά για να πάρουμε το χυμό τους και μέρος της σάρκας τους.
- Προσθέτουμε το ξυλάκι κανέλας και συνεχίζουμε το βράσιμο.
- Προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού και βράζουμε, μέχρι η μαρμελάδα να πήξει.
Η μαρμελάδα θα είναι έτοιμη όταν παίρνοντας μια σταγόνα δεν κυλάει στο πιάτο, αλλά πήζει γρήγορα.
Μοιράζουμε το μείγμα σε βάζα, το αφήνουμε να κρυώσει και τα κλείνουμε ερμητικά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου