Bake rolls στο σπίτι νόστιμα και τραγανά με κουλούρια
Ένας πολύ γρήγορος και οικονομικός τρόπος για να κάνουμε bake rolls στο σπίτι είναι με τα γνωστά μας σουσαμένια κουλούρια "Θεσσαλονίκης".
Αρκεί να προμηθευτούμε από το φούρνο της γειτονιάς μας μερικά κουλούρια, να τα κόψουμε σε μέτρια λεπτές ροδέλες και να τα ψήσουμε στο φούρνο.
Bake rolls στο σπίτι νόστιμα και τραγανά με κουλούρια
Αν θέλουμε τα bake rolls με φυσική γεύση, δεν χρειάζεται να προσθέσουμε τίποτε άλλο, απλά θα τα ψήσουμε στο φούρνο.
Άλλωστε τα κουλούρια "Θεσσαλονίκης" με το σουσαμάκι τους είναι από μόνα τους πολύ νόστιμα.
Αν όμως τα προτιμάμε πιο πικάντικα και πιο γευστικά, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε διάφορα καρυκεύματα της αρεσκείας μας, όπως ρίγανη, πάπρικα, λάδι καυτερής πιπερίτσας, σκόρδο κ.ά.
Bake rolls με ελαιόλαδο και ρίγανη
Υλικά
5 κουλούρια "Θεσσαλονίκης"
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη αποξηραμένη
Αλάτι κατά προτίμηση
Οδηγίες
Κόβουμε τα κουλούρια σε μέτρια λεπτές ροδέλες και τις απλώνουμε ομοιόμορφα σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
Σε ένα φλιτζάνι βάζουμε το ελαιόλαδο, τη ρίγανη και λίγο αλάτι, ανάλογα με τις προτιμήσεις μας και ανακατεύουμε τα υλικά.
Με τη βοήθεια ενός πινέλου αλείφουμε ελαφρά τις ροδέλες από τη μία πλευρά μόνο με το μείγμα του ελαιόλαδου.
Τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 4-5 λεπτά. Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν.
Τα απολαμβάνουμε είτε μόνοι μας, είτε με την παρέα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου