Μακαρόνια με καυτερή σάλτσα ντομάτας
Νόστιμη και πικάντικη σάλτσα ντομάτας για να συνοδεύσει τα μακαρόνια σπαγγέτι αυτό το μεσημέρι.
Λίγες σταγόνες λάδι καυτερής κόκκινης πιπερίτσας είναι αρκετές για να μετατρέψουν μια απλή κατά τα άλλα σάλτσα ντομάτας σε καυτερή.
Υλικά
1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
8 κουταλιές ελαιόλαδο
2 κουταλάκια ζάχαρη
μερικές σταγόνες λάδι καυτερής κόκκινης πιπερίτσας
5-6 φύλλα βασιλικό φρέσκο
Αλάτι
Οδηγίες
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το λάδι και το κρεμμύδι σε μέτρια φωτιά. Μόλις μαραθεί το κρεμμύδι, χωρίς να πάρει χρώμα, προσθέτουμε τα ντοματάκια, τη ζάχαρη, το βασιλικό, λίγες σταγόνες λάδι καυτερής πιπεριάς, αλάτι και αφήνουμε να βράσει σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά, ανακατεύοντας κάθε τόσο.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και σερβίρουμε τη σάλτσα με μακαρόνια ως εξής:
Στραγγίζουμε τα μακαρόνια, τα βάζουμε σε ένα σκεύος, ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα και την ανακατεύουμε.
Πασπαλίζουμε τριμμένο τυρί, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Ίσως σας ενδιαφέρει να διαβάσετε:
1. Καυτερές κόκκινες και πράσινες πιπερίτσες
Θεματικό αφιέρωμα
2. Λάδι καυτερής κόκκινης πιπεριάς
Πως να την κάνουμε
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου