Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών και πουρέ πατάτας
Απίστευτη γεύση και νοστιμιά.
Το κοτόπουλο μαγειρεύεται με λευκά μανιτάρια, αρωματίζεται με μυρωδικά και μπαχαρικά και τυλίγεται με μια εξαιρετική σάλτσα μουστάρδας και κρέμας γάλακτος, μετατρέποντας το γεύμα σε απόλαυση των αισθήσεων.
Αξίζει να το δοκιμάσετε.
Κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών και πουρέ πατάτας
Υλικά
400 γρ. στήθος κοτόπουλου
200 γρ. μανιτάρια λευκά
4 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
2 σκελίδες σκόρδο
1 κουταλιά αλεύρι
1/3 κουταλάκι κάρυ
1/2 κουταλάκι θυμάρι
1 μικρό κλαδάκι φρέσκο δεντρολίβανο
1 κουταλάκι μουστάρδα
150 γρ. κρέμα γάλακτος
3-4 κλαδάκια μαϊντανό
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Πλύνουμε το στήθος του κοτόπουλου, το στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και το κόβουμε σε μικρά κομμάτια.
Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το στήθος του κοτόπουλου απ' όλες τις πλευρές του για 5-6 λεπτά. Ρίχνουμε στο ελαιόλαδο και το κλαδάκι του δεντρολίβανου. Αφαιρούμε το κοτόπουλο από το τηγάνι.
Κόβουμε σε φέτες τα μανιτάρια και τα ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι. Τα σοτάρουμε, μέχρι να μαραθούν και εξατμιστούν τα υγρά τους. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι.
Προσθέτουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες, για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο, λιωμένο και συνεχίζουμε 1 λεπτό ακόμη.
Προσθέτουμε στα κρεμμύδια το αλεύρι, το πιπέρι, το κάρυ και τη μουστάρδα. Τηγανίζουμε για 1-2 λεπτά σε χαμηλή φωτιά.
Επαναφέρουμε στο τηγάνι το κοτόπουλο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε 1 ποτήρι ζεστό νερό, το αλάτι, τον μαϊντανό, ψιλοκομμένο, καθώς και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε το περιεχόμενο, σκεπάζουμε με καπάκι και σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά για ακόμη 5-6 λεπτά περίπου.
Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με σάλτσα μανιταριών με ψιλοκομμένο μαϊντανό και το σερβίρουμε ζεστό. Το συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου