24 Οκτωβρίου 2025

Τηγανίτες με κολοκυθάκια, πατάτα και κόκκινη πιπεριά


Τηγανίτες με κολοκυθάκια, πατάτα και κόκκινη πιπεριά


Κολοκυθάκια, πατάτες και πιπεριές συνδυάζονται αρμονικά μεταξύ τους και μαζί με τη δημοφιλή φέτα, τα μυρωδικά και τα μπαχαρικά μας προσφέρουν όλη τη νοστιμιά τους.

Ένα εξαιρετικό ορεκτικό στο τραπέζι, που δεν θα μας αφήσει αδιάφορους.
 



Τηγανίτες με κολοκυθάκια, πατάτα και κόκκινη πιπεριά


 Υλικά

2 μέτριες πατάτες
2 μέτρια κολοκυθάκια
1 κόκκινη πιπεριά
1 σκελίδα σκόρδο
1 αυγό
100 γρ. φέτα
100 γρ. αλεύρι
1/3 κουταλάκι ρίγανη
3-4 κλαδάκια μαϊντανό
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Αλάτι, πιπέρι


Οδηγίες

Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στο τρίφτη, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε για λίγη ώρα, να βγάλουν τα υγρά τους, Τα στραγγίζουμε πολύ καλά μέσα σε τούλι, πιέζοντας δυνατά με τα χέρια μας.

Βράζουμε τις πατάτες, τις στραγγίζουμε και τις πιέζουμε με το ειδικό εργαλείο να γίνουν πουρές. 

Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και το σκόρδο.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα στυμμένα κολοκυθάκια και προσθέτουμε τον πουρέ πατάτας, το μείγμα κρεμμυδιού, το αυγό, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι, τη φέτα, θρυμματισμένη και το αλεύρι. Ανακατεύουμε καλά τα υλικά, ώστε να σχηματισθεί ένα ομοιογενές μείγμα.
 
Ζεσταίνουμε το λάδι σε αντικολλητικό τηγάνι. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού βάζουμε μείγμα στο τηγάνι και το πατάμε ελαφρά να πάρει σχήμα. Τηγανίζουμε τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές τους. Τις στραγγίζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας, ώστε να φύγει η περίσσεια του λαδιού.

Τις σερβίρουμε με σως γιαουρτιού.


Δεν υπάρχουν σχόλια: