Ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης
Ψωμί με αλεύρι ολικής άλεσης
Υλικά
1 κιλό αλεύρι ολικής άλεσης
550 γρ. χλιαρό νερό
20 γρ. αλάτι
40 γρ. μαγιά ψωμιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλό σιμιγδάλι
Οδηγίες
Διαλύουμε τη μαγιά με το νερό. Αναμιγνύουμε με τα δάκτυλά μας το αλεύρι με το νερό, τη μαγιά και το αλάτι. Ζυμώνουμε για 20 λεπτά.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μέρη και τα πλάθουμε πάνω σε πάγκο, πασπαλισμένο με λίγο ψιλό σιμιγδάλι. Τοποθετούμε τη ζύμη σε δύο βαθιές βουτυρωμένες φόρμες και τις αφήνουμε για 1 ώρα περίπου σε ζεστό μέρος, σκεπασμένες με μια λεπτή πετσέτα.
Όταν η ζύμη διπλασιαστεί σε όγκο, τη χαράζουμε ελαφρά με μαχαίρι και την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 40 λεπτά.
Δεν παραλείπουμε να βάλουμε στην άκρη του φούρνου ένα βαθύ δοχείο γεμάτο μέχρι τη μέση με ζεστό νερό, ώστε να υπάρχει ατμός κατά τη διάρκεια του ψησίματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου