Μαγειρίτσα με συκωτάκια κοτόπουλου
και κόκκινες πιπεριές
Βάζουμε τα συκωτάκια σε μεγάλη κατσαρόλα με αρκετό κρύο νερό να πάρουν μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 10 λεπτά.
Βγάζουμε τα συκωτάκια με τρυπητή κουτάλα και σουρώνουμε το ζωμό τους, περνώντας τον από λεπτή σίτα.
Κόβουμε τα συκωτάκια σε μέτριους κύβους.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα συκωτάκια μαζί με τα κρεμμυδάκια για 10 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά.
Προσθέτουμε το ζωμό, το αλάτι και αφήνουμε να πάρει μια βράση.
Ρίχνουμε το ρύζι, αφού το έχουμε πλύνει προηγουμένως καλά, τις πιπεριές και το μαρούλι, χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε τη σούπα για 20 λεπτά περίπου.
Στο τέλος προσθέτουμε τον άνηθο και κλείνουμε τη φωτιά.
Αφήνουμε τη μαγειρίτσα να σταθεί για λίγο.
Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο. Χτυπάμε με τον αυγοδάρτη σε μπολάκι τα ασπράδια των αυγών, μέχρι να αφρίσουν καλά.
Προσθέτουμε τους κρόκους, τον χυμό των λεμονιών, ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε τον καυτό ζωμό στο αυγολέμονο λίγο λίγο (περίπου 2 κουταλιές της σούπας), ανακατεύοντας συνεχώς.
Ρίχνουμε το αυγολέμονο στη σούπα και ανακατεύουμε ξανά.
Δοκιμάζουμε το αλάτι και προσθέτουμε το πιπέρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου