Μοσχαράκι κοκκινιστό με πλιγούρι
Υλικά
1 κιλό μοσχαράκι τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/2 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο μπαχάρι
2 πρέζες μοσχοκάρυδο
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
100 ml κόκκινο ξηρό κρασί
400 γρ. τριμμένες ντομάτες
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλάκι του γλυκού γλυκιά πάπρικα
Αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Πλύνουμε το κρέας και το στεγνώνουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας.
Το πασπαλίζουμε με το αλάτι, το πιπέρι, το μοσχοκάρυδο και το μπαχάρι.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και σοτάρουμε το μοσχαράκι καλά από όλες τις πλευρές του.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά, προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και το σοτάρουμε, μέχρι να μαλακώσει.
Προσθέτουμε τον πελτέ ντομάτας και τον μαγειρεύουμε για 1-2 λεπτά, ανακατεύοντάς τον συνεχώς, μέχρι να βγάλει τα αρώματά του.
Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί και βράζουμε, μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ του.
Προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες, τα φύλλα δάφνης, την πάπρικα και ζεστό νερό, μέχρι να σκεπάσει το κρέας.
Αφήνουμε το κρέας να σιγοβράσει σε χαμηλή φωτιά, μέχρι να μαλακώσει.
Σερβίρουμε το κοκκινιστό μοσχαράκι με πλιγούρι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου