6 Οκτωβρίου 2025

Ομελέτα με μπέικον και ντομάτα

 

Ομελέτα με μπέικον και ντομάτα


Ομελέτα, η εύκολη λύση, όταν είμαστε κουρασμένοι ή οι υποχρεώσεις της ημέρας δεν μας αφήνουν χρόνο για κάποιο πιάτο με περισσότερες μαγειρικές απαιτήσεις.

Άλλωστε τα αυγά είναι πολύ θρεπτικά και μας προσφέρουν αρκετή ενέργεια.




Ομελέτα με μπέικον και ντομάτα


Υλικά

4 αυγά
3 φέτες μπέικον
1-2 κουταλιές ελαιόλαδο
1 ώριμη ντομάτα
1/2 φλιτζάνι γάλα
1 σκελίδα σκόρδο
1/2 κουταλάκι θυμάρι
Αλάτι, πιπέρι
3 πρέζες γραβιέρα τριμμένη για το πασπάλισμα


Οδηγίες

Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε, το γάλα, το σκόρδο ψιλοκομμένο, το θυμάρι, το αλάτι και το πιπέρι. Ανακατεύουμε τα υλικά.

Σε ένα τηγάνι αντικολλητικό ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον, τεμαχισμένο σε μικρά κομματάκια. Αφού βγάλει το άρωμά του και πάρει καστανόξανθο χρώμα ρίχνουμε τη ντομάτα, κομμένη σε μικρούς κύβους. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας ανά διαστήματος, μέχρι να φύγουν τα υγρά τους.

Ρίχνουμε στο τηγάνι το μείγμα των αυγών, ανακατεύουμε τα υλικά και σκεπάζουμε με καπάκι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα να μαγειρευτεί, μέχρι να σφίξει. Λίγο πριν ολοκληρωθεί το μαγείρεμα την πασπαλίζουμε με 3 πρέζες τριμμένη γραβιέρα.

Την αδειάζουμε σε μεγάλο ρηχό πιάτο και τη σερβίρουμε ζεστή.



Δεν υπάρχουν σχόλια: