1 κιλό καλαμαράκια
1 φλιτζάνι τσαγιού μπύρα
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
1 φλιτζάνι τσαγιού μπύρα
1 φλιτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 αυγό
αλάτι, πιπέρι
λάδι για το τηγάνισμα
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, τα πλύνουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες. Τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσουν.
Σε μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, τη μπύρα, το αυγό, το αλάτι και το πιπέρι να γίνουν χυλός.
Βάζουμε σε βαθύ τηγάνι αρκετό λάδι και το ζεσταίνουμε.
Βάζουμε τα καλαμαράκια στο χυλό, προσέχουμε να καλυφθούν απ' όλες τις πλευρές και τα ρίχνουμε λίγα-λίγα κάθε φορά στο καυτό λάδι. Τα τηγανίζουμε μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Τα βγάζουμε σε πιατέλα πάνω σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στραγγίσει το λάδι.
Τα σερβίρουμε με ταραμοσαλάτα, σκορδαλιά, φάβα κ.ά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου