Μπουκιές από στήθος κοτόπουλου και ζυμαρικά δεμένα με τη νοστιμιά της σάλτσας αλα κρεμ, τέλειο !!!
Αδίστακτα ένας αγαπημένος συνδυασμός, που όλοι λατρεύουν.
- Στήθος από ένα κοτόπουλο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 100 ml λευκό κρασί
- νερό τόσο όσο να μισοσκεπάσει το κοτόπουλο
- αλάτι, πιπέρι, εστραγκόν
- 200 ml κρέμα γάλακτος
- 100 γρ. κεφαλοτύρι
Τεμαχίζουμε το κοτόπουλο σε κύβους.
Σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει.
Ρίχνουμε μέσα το κοτόπουλο και το σοτάρουμε απ' όλες τις πλευρές του μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα.
Ρίχνουμε και το κρεμμύδι στο ίδιο τηγάνι και το σοτάρουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασί και συνεχίζουμε το βράσιμο μέχρι να εξατμισθεί το αλκοόλ του.
Προσθέτουμε το νερό, αλάτι, πιπέρι, εστραγκόν και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει.
Όταν εξατμισθούν τα υγρά του προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και σιγοβράζουμε μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε το κεφαλοτύρι (προσοχή στο αλάτι γιατί το κεφαλοτύρι είναι ήδη αλμυρό).
Σερβίρουμε με ταλιατέλες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου