Πολύ γρήγορα και απλά σε χρόνο ρεκόρ και με ελάχιστα υλικά έχουμε ένα πολύ νόστιμο ορεκτικό στο τραπέζι μας.
Στο εμπόριο υπάρχουν πολλές ποικιλίες μανιταριών. Κατάλληλα για γεμιστά είναι αυτά που σχηματίζουν φωλίτσες, όπως τα πορτομπέλο ή τα λευκά (πρόβεια, όπως τα λέμε στον τόπο μου).
Υλικά
10 μανιτάρια μετρίου μεγέθους
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
100 γρ. τυρί φέτα
αλάτι, πιπέρι, ρίγανη
Καθαρίζουμε τα μανιτάρια και αφαιρούμε το κοτσάνι τους.
Τα πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και βάζουμε ελάχιστο ελαιόλαδο στο εσωτερικό τους.
Τα γεμίζουμε με την τριμμένη φέτα ανακατεμένη με το πιπέρι και τη ρίγανη.
Τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς μέχρι να φύγουν τα υγρά τους και να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Εναλλακτικά, για πιο γρήγορα και για οικονομία στο ρεύμα, μπορούμε να τα ψήσουμε και στο φούρνο μικροκυμάτων πάνω σε πιάτο σερβιρίσματος.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου