24 Μαρτίου 2023

Μύδια αχνιστά όλο νοστιμιά








 Υλικά


1 κιλό μύδια φρέσκα με κέλυφος
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
βούτυρο
λευκό κρασί
λίγο θυμάρι
χυμό λεμονιού
αλάτι, πιπέρι

Καθαρίζουμε πολύ καλά τα κελύφη των μυδιών με μαχαίρι ή σύρμα κουζίνας. Αφαιρούμε το μουστάκι τους, τα πλύνουμε με νερό και τα στραγγίζουμε.

Σε κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε. Στη συνέχεια ρίχνουμε και το σκόρδο. 

Σβήνουμε με το κρασί. Όταν εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τα μύδια, το θυμάρι, το αλάτι, το πιπέρι και το χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε για λίγα λεπτά να σιγοβράσουν.

Όταν είναι βράσουν, απομακρύνουμε και πετάμε τα μύδια, που δεν έχουν ανοίξει.


Δεν υπάρχουν σχόλια: