31 Μαρτίου 2023

Φλογέρες με κρέμα


Με τραγανό φύλλο κρούστας και γλυκιά απολαυστική κρέμα στη μέση αυτές οι φλογέρες γίνονται ακαταμάχητες. 






Υλικά

Για την κρέμα

1/2 κιλό γάλα
220 γρ. ζάχαρη
90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1 βανίλια

Για τη συναρμολόγηση

1/2 φύλλο κρούστας
βούτυρο για τα φύλλα

Για το σιρόπι

440 γρ. ζάχαρη
220 γρ. νερό
1 φλούδα λεμόνι
1 βανίλια


Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το βούτυρο, τη βανίλια, τα αυγά χτυπημένα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. 

Παίρνουμε ένα φύλλο το κόβουμε στα τρία και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε στην άκρη του φύλλου μια κουταλιά κρέμα, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε το φύλλο ρολό.

Βουτυρώνουμε εξωτερικά τις φλογέρες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Όταν ετοιμάσουμε όλες τις φλογέρες, τις ραντίζουμε με λίγο νερό και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Βγάζουμε τις φλογέρες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις τρυπάμε με πιρούνι και τις περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.


Δεν υπάρχουν σχόλια: