1/2 κιλό γάλα
220 γρ. ζάχαρη
90 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
3 αυγά
2 κουταλιές βούτυρο φρέσκο
1 βανίλια
1/2 φύλλο κρούστας
βούτυρο για τα φύλλα
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα, προσθέτουμε τη ζάχαρη, το σιμιγδάλι, το βούτυρο, τη βανίλια, τα αυγά χτυπημένα και τα βράζουμε σε μέτρια φωτιά ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα. Αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει.
Παίρνουμε ένα φύλλο το κόβουμε στα τρία και το βουτυρώνουμε. Βάζουμε στην άκρη του φύλλου μια κουταλιά κρέμα, διπλώνουμε τις άκρες και τυλίγουμε το φύλλο ρολό.
Βουτυρώνουμε εξωτερικά τις φλογέρες και τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Όταν ετοιμάσουμε όλες τις φλογέρες, τις ραντίζουμε με λίγο νερό και τις ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 15 λεπτά.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας όλα τα υλικά μαζί για 5 λεπτά. Βγάζουμε τις φλογέρες από το φούρνο, τις αφήνουμε να κρυώσουν λίγο, τις τρυπάμε με πιρούνι και τις περιχύνουμε με το καυτό σιρόπι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου