Υλικά
1 κιλό συκωτάκια κοτόπουλου
1/2 φλυτζάνι τσαγιού αλεύρι
1 φλυτζάνι λάδι για το τηγάνισμα
λίγο μαϊντανό για το σερβίρισμα
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τις πατάτες και τις κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.
Πλύνουμε τα συκωτάκια κοτόπουλου.
Σε ένα φαρδύ τηγάνι βάζουμε το λάδι να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες. Τις τηγανίζουμε φροντίζοντας να τις αναποδογυρίζουμε συχνά, ώστε να ψηθούν και να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Τις βγάζουμε από το τηγάνι και τις βάζουμε σε πιατέλα πάνω σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσει το λάδι.
Αλευρώνουμε τα συκωτάκια και τα τηγανίζουμε σε μέτρια θερμοκρασία. Τα γυρίζουμε να τηγανιστούν και από την άλλη πλευρά. Τα βάζουμε πάνω σε χαρτί κουζίνας επίσης.
Σερβίρουμε τις πατάτες και τα συκωτάκια πανέ σε πιατέλα, τα αλατίζουμε, πιπερώνουμε και πασπαλίζουμε ψιλοκομμένο μαϊντανό.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου