Λατρεμένη συνήθεια το πρωί η μπουγάτσα με την κρεμούλα τη γλυκιά, την απολαυστική, την αξεπέραστη.
Ότι και να πούμε για την μπουγάτσα είναι λίγο.
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας για γλυκά
- 1/2 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο για την επάλειψη των φύλλων
- 4 φλυτζάνια γάλα
- 10 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
- 1 βανίλια
- κανέλα
- 8 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
- 3 αυγά
- 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
- κανέλα, ζάχαρη άχνη
Ζεσταίνουμε τα 3 από τα 4 φλυτζάνια γάλα μαζί με τη ζάχαρη. Στο τέταρτο αραιώνουμε το κορν φλάουρ.
Σ' ένα μπολ κτυπάμε τα αυγά. Όταν το γάλα ζεσταθεί καλά το αποσύρουμε από την εστία και προσθέτουμε το κορν φλάουρ, τη βανίλια και τα αυγά. Ανακατεύουμε με τον αυγοδάρτη και επαναφέρουμε την κατσαρόλα στην εστία. Ανακατεύουμε διαρκώς σε χαμηλή θερμοκρασία μέχρι να σχηματισθεί μια κρέμα πηχτή και βελούδινη.
Απομακρύνουμε από την εστία και προσθέτουμε το βούτυρο και την κανέλα. Καλύπτουμε την επιφάνεια της κρέμας με μεμβράνη για να μην κάνει κρούστα.
Βουτυρώνουμε το ταψί και στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας βουτυρωμένα ένα-ένα.
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα και τη σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα.
Χαράζουμε τη μπουγάτσα σε κομμάτια, χωρίς να φτάνουμε στην κρέμα και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40 λεπτά περίπου.
Την πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και κανέλα όταν κρυώσει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου