Μια διαφορετική έκδοση του κλασικού χαλβά με την προσθήκη ψίχας καρυδιών και φιστικιών.
Ο χαλβάς γίνεται περισσότερο γευστικός και εύθρυπτος, καθώς διαλύεται με ευκολία στο στόμα απελευθερώνοντας όλες τις γευστικές ιδιότητες των συστατικών του.
1 φλυτζάνι τσαγιού ελαιόλαδο
2 φλυτζάνια τσαγιού χοντρό σιμιγδάλι
2 κουταλιές της σούπας καρυδόψιχα ψιλοκομμένη
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένη ψίχα φιστικιών
Για το σιρόπι
4 φλυτζάνια τσαγιού νερό
2 και 1/2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας μέλι
1 ξυλάκι κανέλας
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη, το μέλι και το ξυλάκι κανέλας. Βράζουμε τα υλικά για 5 λεπτά, ανακατεύοντας στην αρχή μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Σε άλλη κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι και το αφήνουμε να κάψει. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και το καβουρδίζουμε, ανακατεύοντας συνεχώς, μέχρι να πάρει χρώμα. Προσθέτουμε την ψίχα από τα καρύδια και τα φιστίκια.
Ρίχνουμε το σιρόπι και ανακατεύουμε το μείγμα. Θέλουμε το σιμιγδάλι να απορροφήσει όλο το σιρόπι και να φουσκώσει. Το αφήνουμε για 10 λεπτά με κλειστή την κατσαρόλα.
Δίνουμε σχήμα στο χαλβά με τη βοήθεια μικρής φόρμας.
Γαρνίρουμε με κανέλα, καρύδια και φιστίκια.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου