Τα καλαμαράκια, τα οποία συγκαταλέγονται στις νηστίσιμες τροφές, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα με τη Σαρακοστή.
Μαγειρεμένα με διάφορους τρόπους είναι πάντα ένα δημοφιλές και ευπρόσδεκτο φαγητό.
Κατ' αρχήν ας πούμε πως καθαρίζουμε τα καλαμάρια.
- Ξεκολλάμε το κεφάλι από το σώμα. Αφαιρούμε από το κεφάλι τα μάτια και το δόντι και κρατάμε στην άκρη τα πλοκάμια. Αφαιρούμε και το διάφανο κόκαλο.
- Αφαιρούμε τη λεπτή μεμβράνη, που το καλύπτει, αρχίζοντας από το πάνω μέρος του σώματος.
Υλικά
1 κιλό μεγάλα καλαμαράκια
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
100 γρ. ρύζι καρολίνα
2 ώριμες ντομάτες τριμμένες
ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια, όπως προαναφέραμε, τα πλύνουμε καλά και ψιλοκόβουμε τα ποδαράκια τους.
Βάζουμε το λάδι στο τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και τα ποδαράκια ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
Προσθέτουμε τη ντομάτα, το ρύζι, το αλάτι, πιπέρι και σιγοβράζουμε μέχρι το ρύζι να τραβήξει τα υγρά.
Γεμίζουμε τα καλαμαράκια με το μείγμα, κλείνουμε την άκρη τους με οδοντογλυφίδα, τα τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και 1 ποτήρι νερό και τα ψήνουμε στο φούρνο.
Σερβίρουμε με ρύζι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου