12 Απριλίου 2023

Μανιτάρια κρασάτα με τραχανά, που ξετρελαίνουν τις αισθήσεις


Είναι γνωστό ότι τα μανιτάρια έχουν πολύ σημαντικές και ευεργετικές ιδιότητες για την υγεία του οργανισμού μας. Είναι εξαιρετική πηγή πολλών θρεπτικών συστατικών, βιταμινών και μετάλλων. Παράλληλα έχουν λίγες θερμίδες και χαμηλά λιπαρά, ενώ αποτελούν μια καλή εναλλακτική λύση για την αντικατάσταση του κρέατος, ιδανικά σε περιόδους νηστείας.
Είναι μια πολύ γευστική τροφή, που μπορεί να παρασκευασθεί με πολλούς τρόπους και κυρίως πολύ εύκολα και σε ελάχιστο χρόνο.

Σοταρισμένα μανιτάρια με κρεμμύδι και σκόρδο πασπαλισμένα με μπαχαρικά και αρωματικά γίνονται το κάτι άλλο.







Υλικά

Για τα μανιτάρια

300 γρ λευκά μανιτάρια
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
3-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 φλυτζάνι του καφέ ερυθρό ξηρό κρασί
1/4 κουταλάκι κουρκουμά
1/4  κουταλάκι πάπρικα γλυκιά
αλάτι, πιπέρι ρίγανη
μαϊντανό ψιλοκομμένο για το σερβίρισμα


Τεμαχίζουμε τα μανιτάρια σε τέταρτα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι. 
Σοτάρουμε το κρεμμύδι, στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο, τα τεμαχισμένα μανιτάρια, το αλάτι, το πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα. Σβήνουμε με το κρασί. 
Προσθέτουμε τον κουρκουμά, την πάπρικα και τη ρίγανη. Αφήνουμε τα μανιτάρια στη φωτιά για ακόμα 5 λεπτά περίπου κουνώντας το τηγάνι για να αλλάξουν θέση και να ψηθούν απ' όλες τις πλευρές. 
Συνοδεύουμε με τραχανά ή ότι άλλο συνοδευτικό επιθυμούμε.
Σερβίρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό.


Δεν υπάρχουν σχόλια: