5-6 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 πράσο το λευκό μέρος κομμένο κομματάκια
2 μέτρια καρότα
1/2 ματσάκι σέλινα
4 λιαστές ντομάτες
αλάτι, πιπέρι
Βάζουμε από το βράδυ τους γίγαντες σε σκεύος με αρκετό νερό για να φουσκώσουν.
Την επομένη τους ξεπλένουμε και τους βράζουμε σε κατσαρόλα με νερό. Αδειάζουμε το νερό και τους στραγγίζουμε.
Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα τους γίγαντες, το καρότο, τις τριμμένες ντομάτες και σκεπάζουμε με νερό.
Τους αφήνουμε να σιγοβράσουν μέχρι να μαλακώσουν αρκετά. Λίγο πριν τελειώσουμε το βρασμό προσθέτουμε το αλάτι, το πιπέρι, τα σέλινα και τις λιαστές ντομάτες (προσοχή στο αλάτι γιατί οι λιαστές ντομάτες είναι ήδη αρκετά αλμυρές).
Μεταφέρουμε τους γίγαντες σε ταψί. Τους ψήνουμε στο φούρνο για λίγη ώρα ακόμα μέχρι να τραβήξουν τα υγρά και πάρουν ροδοχρυσαφί χρώμα.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου