Όταν τα χόρτα ενώνονται με τη φέτα, κυριολεκτικά η γεύση τους απογειώνεται.
Πόσο μάλλον όταν αυτά τα υλικά συναντούν τη σφολιάτα και μεταμορφώνονται σε μια τρυφερή, νόστιμη χορτόπιτα.
Υλικά
2 φύλλα σφολιάτας 850 γρ.
1 και 1/2 κιλό χορταρικά (σπανάκι, σέσκουλα και μυρώνια)
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
300 γρ. φέτα τριμμένη
2 κουταλιές γιαούρτι
2 αυγά
αλάτι, πιπέρι
ελαιόλαδο
Πλύνουμε τα χορταρικά και τα ψιλοκόβουμε. Σε μπολ βάζουμε τα χορταρικά και τα κρεμμυδάκια. Ρίχνουμε το αλάτι και το πιπέρι και τα τρίβουμε με τα χέρια μας. Τα στραγγίζουμε.
Προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών τη φέτα, τα αυγά χτυπημένα, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε το ένα φύλλο σφολιάτας. Απλώνουμε τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο σφολιάτας. Χαράζουμε ελαφρά την επιφάνεια και τη ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Ψήνουμε την πίτα στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου