Ένα ωραιότατο κέικ με το άρωμα και τη γεύση των κερασιών
Υλικά
200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
150-200 γρ. ζάχαρη
4 αυγά
1 βανίλια
ξύσμα πορτοκαλιού ή λεμονιού
200 γρ. κοσκινισμένο αλεύρι
1 κουταλιά μπέικιν πάουντερ
300 γρ. κεράσια ή γλυκό του κουταλιού κεράσι
1 πρέζα κανέλα
1 κ.γλ. λικέρ ή κονιάκ
Εκτέλεση
Πλύνουμε τα κεράσια και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Τα πασπαλίζουμε με κανέλα και τα βάζουμε σε σουρωτήρι να φύγουν τα υγρά τους. Τα κόβουμε σε κομματάκια.
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτουμε και τα αυγά ένα-ένα, τη βανίλια και το ξύσμα.
Προσθέτουμε τμηματικά το αλεύρι συνεχίζοντας το ανακάτεμα και τέλος ρίχνουμε και το κονιάκ.
Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα. Ρίχνουμε ένα μέρος της ζύμης, από πάνω τοποθετούμε ένα μέρος από τα κεράσια, ρίχνουμε άλλη μια στρώση ζύμη και συνεχίζουμε εναλλάξ μέχρι να τελειώσουν τα υλικά.
Ψήνουμε το κέικ στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά περίπου.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου